Family-roots

Onze Facebookpagina  

   

Het is uitermate interessant om te weten waar we vandaan komen, waar liggen onze roots...

De stamboom geeft een opsomming van alle leden van onze familie, maar geeft niet direct veel extra informatie over onze voorouders. Het blijkt namelijk niet zo eenvoudig om informatie over onze voorouders te vinden... 

De voorouders zelf worden verder beschreven, inclusief hoe informatie verkregen is.

Voor indeling van de voorouders wordt dezelfde nummering gebruikt als in het "in 't Zand(t) familieboek": de z.g. H-reeks. Ten opzichte van het boek is de informatie aangepast aan de laatste inzichten, en wordt ook bijgewerkt, indien er nieuwe informatie beschikbaar is.

De redactie van de website staat altijd open voor aanvullingen / opmerkingen!!

Als je op onderstaande H-nummers klikt, krijgt je het schema, incl. nakomelingen, van deze personen te zien. Wil je evt. meer weten, dan zie je onder in dat schema de knop: meer informatie. Klik hierop, dan krijg je een pdf-bestand te zien met alle informatie, voorzover bij ons bekend. Onderstaand overzichtschema van de stamboom, tot en met generatie 10, geeft meer duidelijkheid.

De eerste voorvader, waar enigszins betrouwbare informatie over te vinden is (daarom ook de eerste in de reeks genoemd), is Otto Simons (H1). (Lees onder H1 voor verdere informatie over vrouwelijke voorouders).                                                                                                                                                                                                                                                    De reeks gaat verder met PETRUS AEN (IN) GEN DAEL (H7)THEODORUS (AEN (OP) GEN)LICHTE(N)VELT (H8)MATHIAS (AENT)LICHTENVELT (H9) / GI(IJ)SBERTUS IN (HE)T SAN(D)T (H10)HENRICUS IN (HE)T SAN(D)T (H11) en THEODORUS IN 'T SANDT (H12). Hier splitst de boom zich in twee takken: JACOBUS INT SAND(T) / IN 'T ZAND(T) (H13) en (JOHAN) HERMAN INT SAN(D)T / IN 'T ZANDT (H17).

Jacobus (H13) gaat verder met PAULUS IN HET SAND / IN 'T ZANDT (H14) en de takken Jacobus in 't Zandt (H15) en Hermanus in 't Zandt (H16).

De tak van (JOHAN) HERMAN INT SAN(D)T / IN 'T ZANDT (H17) gaat verder met JOHANNIS CORNELIS IN 'T SAN(D)T / IN 'T ZANDT (H18) (niet verder uitgewerkt) en GERARD IN 'T ZANDT (H19). Deze laatste tak gaat verder met de takken PETER THEODORUS IN 'T ZANDT (H20)PETER JOHANNES JACOBUS IN 'T ZANDT (H21)PETER HUBERTUS IN 'T ZANDT (H22)JOHANNES HENRICUS IN 'T ZANDT (H23) en LEONARDUS HUBERTUS IN 'T ZAND (H24).

Naast de genoemde personen zijn er een aantal takken die wel uitgezocht zijn, maar (uiteindelijk) geen relatie met onze familie blijken te hebben. Dit zijn Theodorus van den Staij (H1bis) met afstammeling  Jacobus aen gen (van den) Staije (H2)Allardus aen gen Staij (H3)JOHANNES IN GEN SANDT (H4) en HEN(D)RICUS VAN DIDENHOVEN (H5) met afstammeling HENRICUS IN HET SANDT (H6).

stamreeks

Klik hier voor een grotere versie van het schema.

 

   

Sponsoren  

   

Prikbord  

---------------------------------------------------------

(d.d. 16-11-2017)

Er zijn nu 538 persoonspagina's (bovenaan het blad) voorzien van eigen foto's, e.d.

Komt dat zien! Komt dat zien!

Bedankt voor het insturen!

Ondanks het vele werk, willen we graag hiermee verder gaan.

Dus...stuurt uw foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !!

-------------------------------------------------------

(d.d. 09-06-2016)

Het familiewapen is nu te downloaden.

In EPS formaat

In AI formaat

-----------------------------------------

A T T E N T I E  (d.d. 16-04-2016)

- In de stamboomgegevens van iedere persoon is nu de mogelijkheid aanwezig, om als blikvanger van de desbetreffende persoon zijn/haar foto te plaatsen.

We zijn hard bezig deze mogelijkheden te benutten, mits....we 'n foto tot onze beschikking hebben...

Wij vragen u : check uw gegevens en zendt ons, bij ontbreken ervan, uw "beeltenis"! 

Voor voorbeeld zie Facebook-mededeling d.d. 03-05-2016

Uw gegevens worden nóg waardevoller...

--------------------------------------------------------

(d.d. 21 december 2015)

- Belangrijk:  Inzenden foto's, etc. :  Ga naar Stamboom Instructie !!

- Let op: Om in de stamboom persoonlijke informatie van de levende personen te zien, dient iedereen zich éénmalig (opnieuw ) aan te melden.
 
  
(De inloggegevens overnemen van de verouderde site bleek helaas niet mogellijk...) 

 

 

   

Verjaardagen  

De lijst met verjaardagen wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit de gegevensverzameling van de stamboom gegenereerd op basis van levende personen jonger dan 110 jaar.
Mocht u personen zien die reeds zijn overleden, of personen missen op de lijst van verjaardagen, meldt dit dan bij de redactie van deze site.
Verjaardagen, huwelijken en overlijdens vindt U voortaan onder het kopje 
"Zoek - Kalender" in de Nieuwe stamboom op het middenblad.
Mocht U alleen personen in de lijst zien, die reeds zijn overleden, dan heeft U nog zich nog niet aangemeld / ingelogd in de stamboom module.